Cassà de la Selva és un dels municipis de la demarcació de Girona on s’ha engegat un projecte pioner en el qual homes d’origen subsaharià fan de mediadors amb les seves comunitats per impedir la mutilació genital femenina.
El taller de formació a Cassà es va fer el passat mes de desembre i va ser impulsat des de l’àrea de Ciutadania de l’Ajuntament. Hi van participar una dotzena de persones a més dels tres formadors, i una persona de l’Associació Jokkere Endam que és la que ha portat a terme al projecte. La majoria dels homes que s’hi han implicat tenen mares, germanes, i fins i tot dones que han estat víctimes de mutilacions genitals.
La Taula de prevenció de la mutilació genital s’ha inspirat en projectes que s’han dut a terme a França i Bèlgica. Actualment hi ha 79 taules constituïdes arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’evitar aquesta agressió a les nenes. Durant el 2018, aquestes taules van detectar 72 casos de nenes amb risc de patir ablació, una xifra inferior a la de 2017, quan van ser 132.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram