Cassà de la Selva farà aquest divendres, 22 de març, un homenatge a Maria Corominas, primera bibliotecària del municipi. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda a la biblioteca de Cassà.
Coneguda com la Maria bibliotecària, Corominas va començar a treballar a la biblioteca de Cassà de la Selva quan tenia només 17 anys, el 1955. 44 anys d’entrega al municipi, difonent l’hàbit de la lectura i al mateix temps, convertint la biblioteca en el centre cultural de poble, en el centre de l’activisme local. Sempre des de la discreció va tenir en el seu moment una actuació decisiva en favor de la cultura i l’associacionisme locals. Dels colossals plans de dinamització cultural de La Caixa, entitat que en uns inicis era l’encarregada de la biblioteca, treia mil i una activitats per dur a terme i mil i una ajudes econòmiques per les entitats cassanenques. Més endavant, quan la biblioteca va passar a ser de responsabilitat municipal, la Maria va ser l’ànima també de les primeres temptatives de recuperar la Fira de Santa Tecla.
Quan es va jubilar, va col•laborar com a voluntària a l’Arxiu Municipal, on va deixar-hi una petja molt important. Va ser una col•laboració molt intensa, donant suport a les activitats que s’organitzaven des de l’arxiu municipal, va indexar articles de les revistes Llumiguia dels noranta i va participar en diferents campanyes d’excavació al jaciment ibèric del Puig del Castell que organitzava l’Ajuntament de Cassà per mitjà de l’arxiu municipal.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram