Avui s’ha presentat la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva, que tindrà lloc aquest cap de setmana. L’objectiu de la Fira és crear un marc que serveixi per difondre el patrimoni, la història, la vida social i tots aquells aspectes vinculats a la indústria del tap de suro. Les suredes de les Gavarres no només han estat un espai natural de gran valor, sinó que encara produeixen una part de la matèria primera que serveix per a l’elaboració de taps de vi, cava o xampany, sobretot a Cassà i a Palafrugell. La vida dels tapers d’abans no es reduïa només a treballar, també hi havia temps per fer un xic-xec, anar a cacera, a buscar bolets, o per cantar a les tavernes.

La Fira del Tap i el Suro dedica un cap de setmana ple d’activitats a reivindicar el passat, el present i, sobretot, el futur del món surer i taper de Cassà i de l’entorn, un sector que té l’honor, amb els seus taps, de ser present a les millors bodegues, cellers o taules dels restaurants més exclusius del món.
Aquest any, les protagonistes de la fira del Tap i el Suro són les dones que han treballat i treballen a la indústria surera. Per aquest motiu, se’ls dedicarà una exposició i se’ls farà un homenatge públic, amb la participació de totes elles en reconeixement a la seva feina.

A la presentació de la fira, que s’ha fet avui al matí al suro del carrer del Castell de Cassà, s’han explicat les principals novetats d’aquest esdeveniment i s’ha fet una demostració de la pela del suro, acompanyats dels alumnes de 3r de primària de l’Escola Puig d’Arques. L’acte ha finalitzat amb un tast de l’esmorzar de peladors, que junt amb la pela del suro i són dues de les activitats més destacades de la Fira del Tap i el Suro.
A la presentació hi han participat Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva, Alicia de Maria, empresària surera, i Joan Puig, en representació d’AECORK i Francisco Oller.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram