L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha aprovat les ordenances fiscals que regularan els impostos i les taxes municipals el pròxim 2020.
Així, s’ha aprovat una rebaixa del 5% del gravamen de l’IBI tant pel rústic com per l'urbà, alhora que es mantenen les bonificacions existents. Això suposarà deixar d’ingressar uns 100.000 €. L'IBI representa el 53% dels impostos i taxes del pressupost municipal.
Per contra, l'IBI dels pisos buits augmentarà un 50%. D’aquesta manera els grans tenidors es veuran penalitzats amb l’increment d’aquest impost. A Cassà hi ha molts habitatges buits en un moment en què hi ha una demanda cada cop més elevada de pisos de lloguer o de compra. També augmentarà un 2,5% la taxa d’escombraries.
Pel que fa a les bonificacions fiscals, aquest 2019 hi ha hagut 2.497 contribuents que se n’han beneficiat: 773 per IBI, 1.098 per vehicles, 571 per les escombraries i 55 pel clavegueram. L’Ajuntament farà arribar properament aquestes bonificacions, explicades de forma detallada, als domicilis cassanencs.
D’altra banda, l’Ajuntament ha demanat més eficiència als representants de Xaloc, ja que l’índex de cobrament actual és d’un 93%, quan l'òptim seria entre un 94 i un 96%.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram