En el punt on la riera Verneda travessa el camí que passa per can Farrés en direcció a l’Ermita de Sant Vicenç d’Esclet, hi ha un pas elevat fet dels anys 80 realitzat amb tubs de formigó. Amb el pas dels anys, els efectes del temporal Glòria de finals de mes de gener i els episodis de pluges intenses recents, ha fet que s’hagi creat una gorga profunda en la part per on transcorre l’aigua fent que el pas elevat quedi desancorat en la seva part inferior i també en les esculleres, per tan hi ha perill pel pas dels vehicles, sobretot si són agrícoles.
L’obra consisteix en fer un passallís de formigó, que permeti transitar a peu, en bicicleta i en vehicle privat. Per la qual cosa es retirarà el pas elevat que hi ha actualment i les esculleres laterals; es retirarà la terra d’un caixó de 28 metres de llargada per 5,5 m d’amplada; es rebaixarà uns 50 cm de terres i es reblirà amb graves rodades de 50- 75 mm.; es farà una pavimentació 20 cm a nivell de la riera, amb formigó armat, i s’acabarà amb un rebaix superficial de la zona de fang aigües amunt i posterior reomplert amb rocalla de gran format. Aigües avall es reomplirà la gorga amb terres i posterior reomplert amb rocalla de grans dimensions per tal de frenar la velocitat de l’aigua tan en l’entrada com en la sortida del passallís.
El passallís resultant tindrà una longitud total de 29 metres aproximadament, per una amplada entre 5-5,50 metres. L’obra s’ha contractat a Treballs Agrícoles Viñolas per 33450,57€.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram