Núria Arbussé, de família cassanenca i vídua de Ramon Moncho i Herrera, (Lleida 1946 – Terrassa 2019), ha fet una donació de més de 200 llibres i 600 cds sobre el món sardanístic a la Biblioteca Municipal de Cassà. Ramon Moncho i Herrera va ser un dels terrassencs més coneguts en el món de la sardana i la cobla, gràcies, sobretot, a la seva tasca en el programa d’informació sardanista Contrapunt de Ràdio Terrassa. També es va implicar en l’Obra del Ballet Popular, a l’organització de les Ciutats Pubilles, als inicis de la Federació Sardanista de Catalunya i en d’altres activitats sardanistes.
La donació inclou llibres sobre aplecs, publicacions de congressos de tradicions catalanes, llibres de comptar i repartir sardanes i de tècnica de ball, biografies de compositors, història de cobles i de la sardana, llibres d’esbarts i colles sardanistes, llibres sobre instruments tradicionals, volums de la col•lecció Mos, i la revista Som, una publicació que, junt amb altres de la mateixa temática, encara es pot trobar a la Biblioteca.
Aprofitant aquesta donació, la Biblioteca Municipal ha iniciat el centre d’interès TRADICIÓ, una especialització que engloba publicacions referents a la música i dansa tradicionals catalanes. El fons documental, que ja es pot consultar, es complementa amb un fons sonor de més de 600 enregistraments, que actualment s’estan catalogant.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram