El 20 de desembre Paula Grande i Anna Ferrer presentaran oficialment el disc Vega, el segon volum de la col•lecció discogràfica del Càntut.


Aquest diumenge 13 de desembre a les 7 de la tarda, la Sala del Centre Recreatiu acollirà l’actuació de Judit i Meritxell Neddermann, que presentaran en format quartet el disc Present (Satélite K, 2019), en el marc del projecte Càntut, amb totes les entrades exhaurides. Aquesta és una de les dues propostes per aquest desembre, després d’anul•lar la cinquena edició del festival prevista per al novembre i posposar-la al 2021.
El desembre congelat, El noi de la mare, Pastorets de la muntanya, Santa nit, o El petit vailet, entre d’altres, són algunes de les nadales populars catalanes que formen part del disc Present (Satélite K, 2019) de Judit i Meritxell Neddermann. El record d’haver cantat i tocat aquest repertori en família va portar les dues artistes a enregistrar un àlbum amb algunes de les cançons amb més tradició nadalenca de casa nostra. Acompanyades d’Arnau Figueres a les percussions i Fede Salgado al baix, oferiran aquestes cançons a La Sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva, amb totes les entrades exhaurides.
El diumenge 20 de desembre a les 7 de la tarda serà el torn de Paula Grande i Anna Ferrer, que presentaran oficialment el disc Vega (Bankrobber, 2020) també a La Sala del Centre Recreatiu. Recentment editat, aquest és el segon volum de la col•lecció de projectes discogràfics amb repertori de tradició oral de les comarques gironines iniciada l’any 2016 pel projecte Càntut i que recull l’herència del disc Càntut (Bankrobber, 2016), de Belda & Sanjosex. Un treball que ressegueix els rols de les dones dels últims dos segles a partir de les cançons recollides en el cançoner en línia del Càntut i que dóna veu i visibilitza les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Deu cançons amb composició original, arranjaments i direcció artística de les dues artistes que acosten el folklore català a l’actualitat i que presentaran acompanyades de Vic Moliner, Paula Vegas i Juan Rodríguez Berbín. Un treball que s’ha pogut fer realitat gràcies a la producció de Càntut, Cultural Lab i Escenapart, amb coproducció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Marfà - Centre de Creació Musical i la Fira Mediterrània de Manresa. Les entrades tenen un preu de 7 € anticipades i 11 € a taquilla i es poden adquirir a www.cantut.cat.
Explorant la tradició oral des del 2012
Les dues propostes del projecte Càntut per aquest desembre en cap cas volen substituir el festival, que té una essència que va molt més enllà d’oferir concerts, en la línia del propi projecte. Nascut l’any 2012, el Càntut. Cançons de tradició oral treballa en diverses direccions per mantenir i fer reviure el repertori de transmissió oral de casa nostra: des del cançoner consultable en línia, amb més prop de 1.300 enregistraments de 200 cantadors, recopilats per una seixantena de caçadors de cançons que han fet recerques en 60 poblacions gironines; les produccions pròpies, i el mateix festival que es duu a terme anualment a Cassà de la Selva. Des del projecte se segueix fomentant que qualsevol persona col•labori enviant enregistraments de familiars per ampliar i preservar part del patrimoni de transmissió oral del país.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram