Des de les Àrees de Ciutadania i Joventut s'han impulsat dos projectes molt vinculats entre ells que han començat a treballar durant tot un any.

Projecte Next Salut

En el marc d’aquesta actuació, es disposa d'un nou servei de consulta de salut jove, que tindrà lloc tots els dimarts, de 16 a 19 h a l’Espai Jove l’Escorxador.
Es tracta d’un servei gratuït i confidencial per assessorar i acompanyar els i les joves amb tot allò relacionat amb la salut i el benestar, físic i/o emocional. Aquest nou espai obre la porta a compartir preocupacions, dubtes sobre sexualitat i relacions, gestió de conflictes, consum de tòxics, relacions, etc.
A banda de l’atenció personalitzada i individual, el projecte NextSalut oferirà també intervencions amb grups i actuacions al poble, creant també espais d’assesorament a altres professionals i atenció familiar si es sol•licita.
Es pot contactar amb l’agent de NextSalut a través del telèfon 602 25 48 05 i al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Educador de Carrer

El programa d’Educador de Carrer atendrà les necessitats de la població directament en el lloc on es troben, i empra, com a eina principal per possibilitar els processos de canvi, la relació individual i l’acció grupal i comunitària.
Què fa l’Educador de Carrer?
• Detectar i analitzar necessitats reals d’infants i joves.
• Desenvolupar activitats d'habilitats i competències pro-socials que facilitin processos de maduració personal i de responsabilitat social.
• Assolir una bona integració dels infants i joves al municipi.
• Crear espais que possibilitin hàbits saludables, promocionant l'esport, prevenint el consum de substàncies tòxiques, etc.
• Millorar la relació entre la comunitat i l'entorn, evitant conflictes i com a mediador.
• Sensibilitzar al conjunt de la població trobant espais de diàleg, anàlisi, etc.
No sempre resulta senzill realitzar una detecció primerenca de les situacions de dificultat i conflicte social, la qual cosa fa que, en ocasions, acabem intervenint massa tard i amb caràcter d’urgència. La intervenció preventiva des de l’atenció primària possibilita que no es generin determinats conflictes o, que aquests, no s’agreugin.
L’Educador de Carrer es diu Lluís Baena i s’hi pot contactar a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram