All Ple d’aquest dimarts, 22 de desembre, s’ha aprovat el pressupost de l’Ajuntament de Cassà de la Selva i de l’empresa municipal Gestió de Serveis Municipals, S.L. per al 2021.

Un total de 14,4 milions d’euros que serviran per dinamitzar el municipi i ajudar a les persones i empreses que s’han vist afectades per la pandèmia d’aquest any.

• 2.1 milions d’euros per a inversions
• 10 % més per a serveis socials i ciutadania
• 16 % més per a serveis educatius
• 21 % més per a serveis esportius
• 34 % més per a participació ciutadana

Per l’elaboració d’aquest pressupost s’han seguit 4 línies generals d’actuació:

Mesures anticrisis

Una de les prioritats serà continuar la línia d’ajudes als veïns i veïnes que han quedat afectats directament per la pandèmia de la COVID-19. Es donarà continuïtat a les ajudes per aquells que han perdut la feina o que es troben en situació d’ERTO. Aquestes ajudes també s’adreçaran a empreses i comerços que han vist minvats els seus ingressos.

Consolidació de l’estructura municipal

En aquest pressupost es pretén donar cobertura a diferents mancances i falta de personal en algunes àrees de l’Ajuntament.
Està previst cobrir la plaça d’enginyer/a, fins ara depenent del Consell Comarcal del Gironès i convocar una plaça administrativa per a promoció interna.
Es crearà una nova plaça administrativa per a l’àrea d’Educació.
A l’àrea esportiva, es preveu la contractació d’un netejador/a per a la piscina i els seus equipaments municipals.
També es convocarà la plaça d’un tècnic/a de comunicació per reforçar una de les principals àrees de l’ajuntament.
Finalment, es preveu crear una plaça de conserge per a Can Trinxeria, on està previst desplaçar-hi diversos serveis municipals.

Estabilitat i desenvolupament

Aquest pressupost planifica l’acció de govern prevista per al 2021 amb una bona gestió dels recursos públics, malgrat la davallada d’ingressos a causa de la pandèmia. Es continua amb la mateixa línia de treball perquè les inversions vagin acompanyades de subvencions i complicitat entre les diferents administracions. Com a qualsevol altre pressupost no deixa de ser un punt de partida que anirà agafant forma i modificant-se al llarg de l’any depenent del tancament de l’exercici 2020 i dels acords que es vagin aprovant.
Projectes i obres previstes per aquest 2021:
• Endegament de la riera del Castell pel seu pas pel polígon industrial.
• Remodelació del carrers de la Bisbal / Indústria.
• Concentració de serveis d’atenció a les persones a Can Trinxeria.
• Execució de l’obra de les Vies Verdes i millores en tecnologies de la informació.
• Inversions per a la Residencia Geriàtrica Sant Josep i augment de la inversió en vies i espais públics.

Oportunitat

Gràcies a la suspensió de les regles de despesa i estabilitat, es podran utilitzar els romanents i estalvis d’anys anteriors. Si a això li sumem el baix nivell d’endeutament de l’ajuntament, ens trobem amb un panorama econòmic còmode per a fer front a obres i inversions que en situacions normals es veurien executades en un temps molt més llarg.
Durant anys s’ha treballat molt curosament el pressupost municipal per aconseguir la màxima eficiència i eficàcia en la despesa de recursos públics. Això permet al consistori fer front amb garanties als propers pressupostos municipals.

Endeutament i previsió

Pel que fa a la situació econòmica del consistori, aquest 2020 es tancarà amb un nivell d’endeutament del 15,85 %. Aquesta situació ens permetrà, si es donés el cas, un marge de moviment per a fer front a nous projectes per aquesta legislatura sense arribar a nivells d’endeutament inassolibles.

És un pressupost que s’ajusta molt a la realitat econòmica de l’Ajuntament i que pretén consolidar els serveis que es donen als ciutadans/es del municipi.

No es preveu un creixement econòmic molt destacable, perquè cap indicador amb el que es basen els experts ho senyalen, però tenim les condicions necessàries per poder tirar endavant projectes molt ambiciosos que poden ser un revulsiu per l’economia local en una època amb molta incertesa.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram