El complex esportiu de la Piscina Coberta Municipal de Cassà, a partir de l'1 de març tornarà a rependre els cursets de natació que estaven considerats com una activitat extraescolar. La represa s'emmarca en la flexibilització de determinades  activitats de caràcter social, que entra en vigor avui dilluns, 22 de febrer.

Les mesures preses són les següents:

• S'autoritzen i es regulen les activitats extraescolars i d'esport escolar, així com les de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i d'educació primària.
• Es reprenen les activitats no reglades i d'esport escolar per a joves a partir de l'educació secundària sempre que mantinguin els grups de l'activitat lectiva.
• S'equipara l'esport federat i els consells esportius. Podran entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. L'esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades fins ara mentre que l'esport escolar no pot competir.
• Els caus i esplais poden obrir només fins als 12 anys, corresponent a les etapes d'Educació Infantil i Primària.
• Es poden fer extraescolars d'idiomes, música i dansa fins als 12 anys (infantil i primària), de forma presencial. La resta es pot fer en línia.

La decisió respon a un context epidèmic marcat per un aparent canvi de tendència en els darrers dies. S'aplana la corba epidèmica i sembla que es produeix un mínim repunt d'alguns indicadors, com la taxa de contagi (Rt).

Per aquest motiu, s'ha decidit mantenir una actitud de prudència en relació amb el gruix de les mesures, a l'espera de comprovar l'evolució dels indicadors durant els pròxims dies.

A això s'hi afegeix la pressió assistencial, encara molt alta, i la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l'alça la corba d'infecció.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram