Aquest passat cap de setmana s’ha descobert un compte d’Instagram que està suplantant d’identitat de l’Ajuntament de Cassà.

Aquest perfil, està utilitzant el nom de l’Ajuntament, l’escut oficial i la pagina web de cassa.cat. També està duplicant les publicacions oficials, amb les mateixes imatges i textos.
Al mateix temps, diferents usuaris que tenen el seu perfil privat, els hi ha arribat una sol•licitud d’amistat, i alguns que el tenen públic, directament els han començat a seguir.
Habitualment, aquests perfils tenen l’objectiu d'aconseguir seguidors, i després intentar estafes a través de sortejos, sol•licitud d’informació, etc.
L’Ajuntament de Cassà ha denunciat a Instagram aquest perfil, i estarà atent per evitar que intentin produir-se estafes públiques utilitzant aquest compte. Cal vigilar amb els missatges privats o la informació que ens puguin demanar a través d’aquests compte.

CONSELLS PER ALS USUARIS

Bloquejar el compte

• Els usuaris d’instagram que hagin rebut sol•licituds d’amistat o estiguin seguin a aquest compte, s’aconsella bloquejar-lo per evitar que es puguin posar en contacte amb ells. Per fer-ho cal anar al perfil del compte @ajuntament.cassa.de.la.selva, i en el menú de l’APP prémer els tres botons del menú i bloquejar-lo.

Denunciar el compte

• També és important denunciar aquest compte, per tal que Instagram tingui el major nombre de denuncies possibles. D’aquesta forma, la plataforma serà conscient del que està passant i tancarà el compte. Per denunciar el compte és pot fer des de la mateixa aplicació o a través d’aquest web.

Avís a contactes i amistats

• Per tal de fer arribar aquesta informació a tothom és aconsellable difondre aquesta notícia a les amistats que un té a la xarxa i que evitin seguir-lo.
• Si us ha arribat algun tipus d’informació privada a través d’aquest compte, no faciliteu les vostres dades i si ja ho heu fet, denuncieu a la Policia Local o als Mossos d’Esquadra.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram