Des de fa uns dies, el Departament de Salut ha anat informant que té previstos diferents escenaris per fer les vacunacions massives en el moment que arribin les vacunes.
A Cassà de la Selva, s’ha disposat el Pavelló Polivalent perquè sigui un dels punts de vacunació contra la CODID-19.

Aquestes vacunacions massives, de moment no hi ha informació de quan es poden produir i possiblement s’informi amb poca antelació, ja que es depèn de la disponibilitat de les vacunes. Sí que en referència a la vacunació amb la vacuna AstraZeneca, el Departament de Salut ha informat el següent:

• Es dona la oportunitat que tota la població entre 60 i 65 anys (ambdós inclosos) es pugui vacunar. Independentment si tenen o no factors de risc.
• Per demanar hora hi ha dues vies:
o Els que reben un SMS poden clicar a l'enllaç i programar-se la cita a qualsevol dels punts que hi ha establerts per la vacunació. Aquests punts estan a Girona, Olot, Figueres i Blanes.
o Si no han rebut SMS, poden anar a la web http://www.vacunacovidsalut.cat . Allà es pot demanar hora amb el DNI o el CIP de la targeta sanitària. Per confirmar que sigui la persona rebrà un codi per SMS que haurà d'aportar per confirmar la cita.

Des del CAP Cassà, també segueixen amb les vacunacions de les primeres dosis a les persones majors de 80 anys a mesura que arriben les vacunes,. Segon les previsions del Departament de Salut, per la propera setmana està previst que n'arribin mig miler.. Per aquestes vacunacions a les persones majors de 80 anys no cal trucar al CAP. Des del centre avisen a les persones segons l'ordre que tenen establert.

El Departament de Salut ha fet públics diferents raons de perquè vacunar-se contra la COVID-19

1. EFECTIVITAT

Des que van sorgir, les vacunes han estat una de les eines més efectives a l’hora de prevenir malalties. Protegeixen, augmenten l’esperança de vida i salven cada any entre 2 i 3 milions de vides a nivell mundial, xifra que equival a tota la població de la ciutat de Barcelona. (Referència)
És la manera d’avançar i fer front a la COVID-19. Actualment, esdevé l’eina principal per tal de lluitar contra la pandèmia, sempre mantenint les mesures bàsiques de prevenció: mans, mascareta, distància i ventilació.

2. SEGURETAT

Ha estat possible gràcies a la cooperació intensiva entre universitats, centres de recerca, comunitat científica, organismes internacionals i governs de tot el món. L’elevada inversió pública i privada pel que fa a recursos humans i econòmics ha estat decisiva.
Els organismes i les entitats que controlen, aproven i regulen la vacuna i els medicaments han treballat amb gran responsabilitat i exigència per proporcionar una vacuna segura i efectiva per al conjunt de la població. En el cas de les vacunes que s’aplicaran a Catalunya, han estat aprovades i tenen el vistiplau d’organismes i entitats internacionals com l’Organització Mundial de la Salut (OMS) o l’Agència Europea del Medicament.

3. BAIXADA DE LA PRESSIÓ ASSISTENCIAL

En disminuir els contagis, baixarà la pressió cap al sistema de salut, ja que minimitzarà les conseqüències de la malaltia en l’àmbit assistencial: menys visites mèdiques i ingressos associats a la COVID-19, menys equips d’UCI dedicats a pacients COVID-19, etc.

4. IMPACTE EN L’ÀMBIT SOCIOECONÒMIC

Tindrà un impacte positiu a l’economia, i podrem tornar gradualment a la normalitat en totes les dimensions de la vida. Entre d’altres coses, les diferents activitats econòmiques podran desenvolupar-se cada cop amb menys restriccions a mesures que es va avançant en la distribució i aplicació de la vacuna.

5. CORRESPONSABILITAT

Vacunar-se és una acte individual, però amb un gran impacte positiu en l’àmbit social i en l’econòmic. La vacunació, així, també esdevé una acció responsable i solidària cap a la població i el nostre entorn més proper.

6. IMMUNITAT DE GRUP

La immunitat de grup s’aconseguirà quan una gran part de la població estigui vacunada. Com més persones s’hagin vacunat, més dificultats tindrà el virus a l’hora de propagar-se i disminuirà la seva velocitat de transmissió.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram