L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per sisè any consecutiu el reconeixement del 100% de transparència per la informació del seu web municipal cassa.cat. Un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB i que ha recollit aquest dilluns, l’alcalde Robert Mundet a l’acte celebrat a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A la província de Girona, només tres municipis han obtingut el guardó amb el 100% de transparència, Cassà de la Selva, Llagostera i Sant Gregori. En el total de Catalunya, han estat 39 municipis guardonats amb el 100%.

Aquest darrer informe s'ha elaborat amb dades recollides entre finals de gener i el proppassat 1 d'abril. A partir d'aquestes dades, el Consell Certificador del Segell Infoparticipa ha decidit atorgar les distincions. Cal assenyalar que en aquesta ocasió s'ha incrementat en 4 el nombre total d'indicadors passant de 48 a 52. Com es ve fent darrerament, s’ha mantingut el nivell d'exigència de la qualitat de la informació, que a més d’estar publicada, s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

Criteris d'avaluació

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012, en analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip, que està integrat per membres de l'associació catalana i de la federació de municipis, de l'oficina antifrau, del col•legi de periodistes, de l'Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic. L'any passat, el LPCCP es va fusionar amb el grup de recerca Publiràdio per formar el nou grup Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), responsable del Mapa Infoparticipa.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: Qui són els representants polítics? Com gestionen els recursos col•lectius? Com gestionen els recursos econòmics? Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col•lectius? Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram