Primera edició del Tradeinn Internacional Triathlon 140.6INN (1406inn.com) diumenge 30 de maig amb centre d’operacions a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i que passarà per Cassà.
Aquesta és la primera vegada que se celebra un triatló de llarga distància a les comarques de Girona, i és també l’estrena de la modalitat enguany arreu d’Europa, en un temporada marcada per les restriccions de la COVID-19 i la suspensió d’esdeveniments. Alhora, la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) l’ha convertit en el Campionat d’Espanya de Triatló de Llarga Distància 2021, i també esdevé puntuable en el rànquing internacional segons ha establertl’Associació Professional de Triatló (PTD).

Hi ha confirmats 1.060 esportistes, majoritàriamenthi ha confirmats 1.060 esportistes, majoritàriamentcatalans i de l’estat espanyol, i si bé també hi ha representació d’un conjunt de 13 nacionalitatsd’arreu del món.

La prova es desenvoluparà en modalitat única de llarga distància. S’iniciarà amb 3’8 km de la prova es desenvoluparà en modalitat única de llarga distància. S’iniciarà amb 3’8 km denatació en aigües obertes, amb un temps màxim de 2 hores, en un recorregut abalisat davant el litoral de la Platja Gran de Platja d’Aro. La segona etapa són 180 km en bicicleta (que cal completar com a màxim 10 hores després de l’inici de la cursa) en un itinerari circular amb sortida i arribada a Platja d’Aro i que transcorre per 22 municipis (primer direcció nord -Calonge, La Bisbal d’Empordà i fins a Flaçà i Celrà -passant per davant la seu de Tradeinn- i després direcció sud per Cassà de la Selva, Llagostera, Tossa de Mar i fins a Sant Feliu de Guíxols abans de retornar al punt d’origen). Finalment, cursa a peu de 42’2 km en un circuit de quatre voltes dins el municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

La presentació oficial de l’esdeveniment, dijous 20 de maig a l’Auditori Josep Irla a la seu de la presentació oficial de l’esdeveniment, dijous 20 de maig a l’Auditori Josep Irla a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, va comptar amb la participació de David Martín, CEO i fundador de Tradeinn; Pere Lladó, director tècnic de la Triatló 140.6 INN; Pedro Torres, regidor d’Esports de l’Ajuntament; Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona; i Robert Mundet, alcalde de Cassà de la Selva en representació del conjunt de municipis col•laboradors. La voluntat de totes les parts és donar continuïtat a prova els propers anys, però incrementant el nombre de places fins a les 2.000 o 3.000 un cop superada la pandèmia de la COVID-19. Lesinscripcions per a l’edició de 2022 començaran l’1 de juliol d’enguany.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram