Aquesta edició de la Fira del Tap i el Suro s’ha tancat amb un gran èxit d’assistència, una vintena d’expositors i al voltant de 2500 persones diàries han participat en alguna de les moltes activitats que han tingut lloc durant el cap de setmana.

Així doncs, podem donar per recuperada aquesta cita amb el món surer, que havia quedat suspesa després de les restriccions per la COVID de l’any passat.

Com les edicions anteriors, la Fira fa un recorregut per el passat, present i el futur del suro en el nostre territori, i hem pogut veure com els antics tapers treballaven artesanalment i com l’ofici dels peladors encara manté els seus rituals de respecte i diàleg amb el gran protagonista i origen del suro, l’arbre.

Hem pogut gaudir de moltíssimes activitats, per totes les edats, des de tastets de vins i productes a debats sobre el món del suro. Hem conegut la Suropèdia, un nou web divulgatiu d’ambició internacional que vol ser una eina viva, gratuïta i a l’abast de tothom que tingui inquietuds sobre el món del suro.

També s’ha presentat l’experiència turística “De l’arbre al tap, del tap a la taula”, una iniciativa que vol donar a conèixer el món del suro i el seu patrimoni, aquesta es una de les activitats que perdurarà més enllà del cap de setmana de la fira.

El Museu del Suro de Palafrugell ha cedit l’exposició “Súber” de Manutrillo, que es va inaugurar el passat dissabte però que continuarà a l’espai d’exposicions de Can Trinxeria fins a mitjans d’agost.

Hi ha participat bona part del teixit empresarial que treballa al voltant del suro a Cassà i les poblacions properes, així com les institucions Institut Català del Suro, que ha presentat diferents projectes a la fira, AECORK i RETECORK, el Consorci de les Gavarres i el Consorci Forestal de Catalunya, totes elles col•laboradores imprescindibles per fer realitat aquesta fira.

L'Ajuntament de Cassà vol agrair a totes les entitats, institucions i empreses la seva feina per tirar endavant un acte d’aquestes dimensions, i per sobre de tot als i les persones anònimes, cassanencs i cassanenques que són mestres de l’ofici, tapers i peladors que han estat compartint el seu saber fer amb les generacions més joves.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram