L'estiu ens porta el nou cicle de concerts del Solfejant, que aquest any arriba a la seva 18a edició i que ens permetrà gaudir de la música en directe a l'aire lliure en el magnífic escenari del Pati de Can Trinxeria.

Com en altres edicions, aquest cicle és una mostra de la música de qualitat de l'escena catalana que ens portarà diferents estils i opcions per tots els públics.

El cicle s'estrena 15 de juliol amb el concert de Northern Cellos i els seus "Violoncels de pel•lícula", un espectacle que fa un recorregut per les millors bandes sonores de la història del cinema. Aquest quartet de violoncels i percussió interpreten els temes de Star Wars, El senyor dels anells o Cinema Paradiso en un format innovador.

La següent cita serà el 22 de juliol amb 4Gami, és el quartet de veus gironí que canta a cappella amb estils molt variats des de música més clàssica a havaneres, jazz, música actual i música barbershop. El "Barbershop" és un estil de música que es va fer popular als anys 40 als Estats Units, on quatre veus cantaven a les barberies a cappella. Els components de 4Gami es van conèixer al Cor Jove del Conservatori Isaac Albéniz i van emprendre una carrera com a quartet, competint a diferents concursos com l'Oh Happy Day de TV3.

A més la Beth presentarà el seu nou disc Origen, el 29 de juliol, que ella mateixa produeix juntament amb Albert Solà. Aquest disc que canta en català, castellà i anglès rescata cançons que la Beth tenia escrites fa temps i que ara veuen la llum. Hem pogut escoltar cançons com "Que tremolin els arbres" o "Vals" que fan preveure que aquest disc serà un gran èxit.

Pels amants del jazz, el 05 d'agost comptarem amb el duet de la Magalí Sare i en Manel Fortià que presenten el seu treball Fang i Núvols, un repertori de cançons tradicionals catalanes i iberoamericanes i dues cançons pròpies, fetes a partir de poesies, que obren i tanquen l'àlbum. La proposta d'aquest duet consisteix a reformular les melodies, les formes i les claus rítmiques d'aquestes cançons mitjançant la frescor i el risc de la improvisació.

El Solfejant tancarà el cicle el 12 d'agost amb l'actuació de l'Orquestra Fireluche combinant pianets de joguina, orgues Casio, bateries de pots i altres estris amb la veu i els textos de Pau Riba. Un final de cicle a l'alçada que segurament sorprendrà amb la música eufòrica del disc "Ataràxia", un crit a la felicitat.

Ja podeu consutlar el programa a cassa.cat/solfejant. Les entrades es posaran a la venda el dia 01 de juliol a les 09 h del matí a cassa.cat/solfejant.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram