Cassà de la Selva ha celebrat recentment la Junta de Seguretat local. Aquesta reunió que presidia l'alcalde, Robert Mundet, acompanyat del regidor de Governació Marià Montsunyer, convoca les autoritats en matèria de seguretat del municipi com la Policia Local i també els responsables dels diferents cossos de seguretat a la zona com els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals del Gironès, la Policia Nacional i la Guardia Civil.

En aquesta reunió de treball s'ha analitzat i valorat la situació de la seguretat pública del nostre municipi per poder definir i dissenyar les polítiques de seguretat pública.

Les dades i l'anàlisi que fan els representants dels Mossos d'Esquadra és que el municipi de Cassà de la Selva és molt segur i es valora que gaudeix d'una seguretat estable.

En la comparació de dades respecte a l'any passat, cal destacar que d'any passat va haver una menor incidència delinqüencial atès el confinament per la COVID-19. Es mostra una lleugera pujada dels delictes penals que augmenta un 9,4%. La major part dels delictes han estat contra el patrimoni, amb un 73%. Dintre d'aquest apartat destaquen les estafes, fonamentalment mitjançant l'Internet (24%), també els furts (20%) i els danys (17,2%).

Altres temes estudiats han estat les problemàtiques al voltant de les plantacions de marihuana, els delictes d'estrangeria, els riscos i prevenció d'incendis forestals i delictes contra el medi ambient. L'Ajuntament ha mostrat la seva preocupació per les ocupacions d'habitatges de caire delinqüencial, la violència domèstica i l'incivisme als espais públics.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram