- L’energia que pot generar la nova caldera pot abastair d’energia les llars d’un municipi de 8.000 habitants

- Fa una aposta innovadora per l’energia sostenible que suposa una reducció en l’emissió de CO2 de 9.200 tones anuals

LA SELVA ha dut a terme una aposta important per reforçar el seu compromís amb el medi ambient i ha invertit un total de 900.000 euros en la compra d’una caldera de vapor alimentada per biomassa amb una producció de 3.000 quilos de vapor hora i amb graella mòbil que permeten la reducció de les emissions sòlides a l’atmosfera i la contaminació acústica. Aquest projecte fa que LA SELVA sigui un referent en el sector carni tant per dimensió de la caldera com per la seva eficiència energètica, ja que la nova mesura també permet un gran estalvi de consum. L’empresa centenària de Campllong va ser pionera als anys 80 en la utilització de biomassa per obtenir vapor, una aposta que la direcció de la companyia va adoptar a causa de la crisi mundial del petroli, sistema basat en font d’energia sostenible que ja no ha abandonat mai. L’energia total que pot generar aquesta nova caldera podria abastir, per exemple, les llars d’un municipi de la dimensió de 8.000 habitants. Amb aquest canvi mediambiental,en relació a una caldera convencional de gas, suposa una reducció en l’emissió de CO2 de 9.200 tones anuals.“Són els valors que sempre ha tingut la nostra empresa i no defallirem en aconseguir un millor respecte per l’entornmés proper de Campllong i el medi ambient en general”, manifesta Xavier Albertí, director general de LA SELVA.

Per a LA SELVA, la nova caldera suposarà una millora de combustió i gràcies a un sistema innovador “més eficient i que permet respectar més el medi ambient, Campllong i el seu entorn hi surten guanyant”, destaca Josep Maria Carreras, responsable del projecte a l’empresa. Aquest salt tecnològic important es basa en la reducció d’emissions sòlides a l’atmosfera i la millora en l’eficiència de la combustió: “La millora del rendiment de l’equip en permet augmentar la producció de vapor per cada quilogram d’estella cremada”. A més, segons Carreras, també és una aposta quilòmetre zero “ja que l’estella forestal que comprem és 100% gironina perquè prové dels boscos de la zona”. Es consumeixen uns tres milions de quilos d’estella forestal procedents de neteges i aclarides dels boscos del territori de Girona, principalment Gavarres i Ardenya subministrada per l’empresa Alameda-Torrent. Pel que fa a la tecnologia emprada també és gironina, obra de la veterana empresa de caldereria gironina Bigas Alsina.

Inauguració

A la inauguració hi han assistit l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, i l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, que han destacat l’aposta de LA SELVA pel medi ambient i el valor pioner de la nova construcció en una empresa de referència. “Si prospera LA SELVA prospera d’una manera o una altra Campllong”, ha destacat Freixas.

Els representants de les diferents administracions han destacat el lloable esforç de l’empresa per la sostenibilitat en un moment que és més necessari que mai i el seu director, Xavier Albertí, ha volgut destacar el que suposa també d’aposta pel producte de proximitat i de millora per l’entorn més immediat del poble de Campllong, on sempre han estat radicats i han procurat vetllar per una òptima convivència amb l’entramat urbà.

LA SELVA, empresa centenària (1917)

LA SELVA és un referent en productes de xarcuteria d'alta qualitat, elaborats amb matèria primer seleccionada i seguint procediments artesanals. L'empresa, centenària, sempre s'ha mantingut fidel a la

seva essència. La qualitat del producte, l'adaptació a les necessitats del mercat i el rigor en la seva tasca quotidiana li ha permès ser un referent en el sector, especialment en el camp del pernil cuit i gall dindi.

Compta amb unes instal·lacions de més de 32.000 m2 i una facturació que supera els 80 milions d’euros. LA SELVA va ser pionera a principis del s. XX en l'elaboració de productes de xarcuteria, els anys 40 va contribuir decisivament a introduir el pernil cuit a nivell nacional i avui vol jugar un paper important en la implantació de les alternatives vegetals amb la marca ALTER VEGO.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram