Aquest mes d’octubre s'inicia la implementació a Cassà de la Selva del Passaport Edunauta, un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3r i 4t de primària del municipi, que catalitza i connecta tota la potència educativa del territori.

La seva metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge (learning passaports), on des d’un determinat territori o municipi s’anima a la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els seus infants, independentment del seu origen social, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives. És un passaport divertit i personalitzat on l’infant registra tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn. Es tracta de connectar, reconèixer i fer visibles els aprenentatges que els infants fan més enllà de l’escola.

Des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva s'impulsa aquest curs escolar el Passaport Edunauta amb la col·laboració de tota la comunitat educativa del municipi. En concret, hi ha una especial implicació per part de les escoles de Cassà (Puig d’Arques, Aldric i La Salle) i també d’entitats diverses del municipi.

Per tal que totes les famílies puguin conèixer quines activitats edunautes es poden desenvolupar a Cassà de la Selva, al web de l’Ajuntament a l'apartat d'educació o a l'enllaç: (Catàleg d'activitats del passaport edunauta) es poden descarregar els catàlegs d’activitats des de casa i les activitats trimestrals que es poden desenvolupar. Totes les activitats proposades són gratuïtes, i algunes necessiten inscripció prèvia.

Es tracta que cada edunauta registri al seu passaport totes les activitats que realitzi. Per aquest motiu, quan es faci una activitat els infants han de portar al passaport perquè els el segellin. Al final de curs es convidarà a tots els edunautes i les seves famílies a un acte de graduació per reconèixer els aprenentatges realitzats al llarg de curs.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb l’àrea d’educació de l’Ajuntament (972 46 00 05 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram