-L'acte se celebrarà demà dimarts, 19 d'octubre, Dia Mundial del Càncer de Mama, a l'Auditori Josep Irla de Girona

-Hi participaran professionals de l'ICO Girona i de l'Hospital Trueta que formen part de la UPM, que aquest estiu va rebre el reconeixement internacional del sector

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, recentment reconeguda a nivell internacional, centrarà el pròxim 19 d'octubre la xerrada que la Fundació Oncolliga Girona ha organitzat amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama. L'acte comptarà amb la participació de diversos professionals de l'ICO-Institut Català d'Oncologia i de l'Hospital Josep Trueta que formen part d'aquesta unitat i estarà moderat pel doctor Joan Brunet, Cap de Servei de l'ICO Girona. La xerrada tindrà un format híbrid, és a dir, es podrà seguir presencialment a l'Auditori Josep Irla de Girona (19.00 h.), i en streaming a través del canal de Youtube de l'Oncolliga.

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l’Hospital Trueta va rebre aquest estiu l’acreditació internacional per part de la Societat Internacional de Senologia (SIS). Aquesta distinció certifica el nivell d’excel·lència més alt en el diagnòstic i tractament del càncer de mama, de la patologia benigna i, en general, de la prevenció de la salut mamària.

El Trueta és el segon hospital de l’Estat espanyol que obté aquesta acreditació internacional, després que el 2017 l’aconseguís l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La UPM del Trueta també compta, des del 2013, amb l’acreditació de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària (SESPM).

 L’objectiu principal de la UPM és oferir una assistència integral en el diagnòstic de la patologia de la mama i, especialment, del càncer de mama, el més freqüent entre la població femenina, que a Catalunya afecta cada any 111 dones de cada 100.000. Es calcula que 9 catalanes de cada 100 patiran càncer de mama al llarg de la seva vida.

Segona edició de "Corre per les mames"

Per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama, l'Oncolliga ha organitzat també la segona edició de la cursa “Corre per les mames”, que tindrà lloc el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre en format virtual. És a dir, cadascú podrà fer la caminada o la cursa de forma lliure, allà on vulgui i en l'horari que vulgui, lluint això sí la samarreta que l'organització ha dissenyat expressament per a l'ocasió. En aquests moments ja hi ha més de 2.000 persones apuntades i les inscripcions continuen obertes al web de l'entitat: www.oncolligagirona.cat. Per inscriure's cal fer un donatiu de 10 euros a l'entitat.

Per tal que la iniciativa tingui el màxim impacte i visibilitat possible, l’Oncolliga anima els participants fer-se una foto lluint la samarreta de la cursa i a compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #correperlesmames.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram