La campanya de recollida de roba, aliments i material per donar suport als refugiats de la guerra a Ucraïna ha acabat enviant 541 caixes de material.

L’Ajuntament de Cassà de la Selva dóna les gràcies a tots els cassanencs i cassanenques que hi han col•laborat aportant material, i en especial a la comunitat ucraïnesa de Cassà, a l'associació Llevataps, a Càritas a Cassà, a les persones i empreses que han facilitat la recollida i han cedit els espais necessaris per classificar el material i a totes les persones voluntàries que hi han col•laborat i han fet possible que aquesta iniciativa es fes realitat amb tan poc temps.

El material ja s'ha enviat a la frontera amb Ucraïna, allà es repartirà entre els refugiats que hagin travessat la frontera i també s'entregarà a les organitzacions que entren en territori ucraïnès per repartir-lo entre les poblacions properes a les que hi puguin arribar. La campanya a Cassà s'ha fet de forma coordinada amb la recollida que s'ha centralitzat als magatzems de Llagostera, on també ha arribat material d'altres municipis dels voltants i s'ha coordinat també amb la iniciativa d'en Serhiy Manko, que podeu seguir a les seves cròniques al Punt Avui i que ha fet el viatge per portar el material fins a la frontera de Polònia amb Ucraïna i ha tornat portant refugiats a Llagostera i a diferents punts del territori.

A Cassà ahir es va constituir el comitè de crisi per coordinar la possible arribada de refugiats així com les diferents accions per facilitar la seva estada al municipi. Aquest comitè està format per la regidora de Ciutadania, la Núria Salvans, la tècnica de Ciutadania, Laura Prunell, el regidor de Governació, en Marià Montsunyer i el Cap de la Policia, en Josep Lara i l'alcalde, Robert Mundet. El comitè de crisi coordinarà les diferents àrees i serveis de l'ajuntament per facilitar l'acompanyament i l'acolliment a les persones que ho necessitin.

Aquesta setmana ja han arribat els primers refugiats a Cassà que han estat acollits per diferents famílies i han estat atesos pel servei de Ciutadania.

Per poder atendre als refugiats que es preveu que arribin i per tal de garantir la seva acollida, s’obre un formulari on les famílies o persones de Cassà que vulguin acollir a persones refugiades, puguin apuntar-se a la base de dades que serà gestionada i centralitzada pel servei de ciutadania.

Es fa una crida a totes les persones que puguin col•laborar, oferint habitatge o acolliment a les persones refugiades, tant per estades curtes i d'emergència com per a estades de més llarga durada.

Podeu deixar les vostres dades al formulari que trobareu al web www.cassa.cat


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram