Comença una altra edició del concurs artístic multidisciplinari per a
joves de la comarca. El Young Talent Gironès compta ja amb cinc edicions i engega la sisena, que tindrà com a punt culminant la Gala
Final del dia 7 de maig a la sala de concerts La Mirona de Salt.

 

Enguany es torna a la presencialitat després de dos anys complicats on els i les participants van haver de presentar les seves obres a través de vídeos, i la gala es va retransmetre en streaming.

El Young Talent és un concurs organitzat pel Consell Comarcal del Gironès i pels ajuntaments de la comarca amb el suport de la Diputació de Girona. Hi poden participar joves del Gironès d'entre 15 i 29 anys, i cada concursant té
l'oportunitat de demostrar el seu talent artístic davant d'un jurat. Hi ha sis
disciplines artístiques en les quals s'hi pot participar, o bé individualment o bé en grup: arts visuals, arts escèniques, arts plàstiques, música, escriptura i dansa.

Aquesta iniciativa sorgeix l’any 2017 quan es va detectar que el jovent de la comarca té molt talent artístic però poques possibilitats de mostrar-lo i tirar endavant els seus projectes. És per aquest motiu que es va decidir crear un concurs multidisciplinari que esdevingui un altaveu per a aquestes persones.

En cada edició del concurs s'estableix una temàtica, escollida a través d’un procés participatiu amb els i les participants d’edicions anteriors. En aquesta sisena, la temàtica del concurs escollida és: DIVERSITAT (de gènere, afectivosexual, cultural, funcional i/o similars). Els i les artistes que relacionin la seva obra amb la temàtica podran optar al premi, valorat en 500 euros a la proposta més ben relacionada amb la temàtica del concurs.
A més a més d’aquest premi, hi ha sis premis més de 500 euros, un pel guanyador o guanyadora de cada una de les disciplines artístiques, i un últim premi de 275 euros que atorgarà el públic present a la gala final del concurs.

Es pot trobar tota la informació a la pàgina web de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès www.zonajovegirones.cat, on també es poden consultar les bases del concurs, i on hi ha els formularis per participar-hi. El período d’inscripció és del 4 al 15 d’abril.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram