Aquest dissabte, 14 de maig a les 11.30h, tindrà lloc a l’espai del Casal de Jubilats la setena conferència del cicle I després de la guerra, què? en la que es parlarà de les dones del franquisme.

La conferència la impartirà Eva Pinyol, llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, fotògrafa titulada per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, professora d’Història d’educació secundària, autora del Museu de la Dona de Tossa i membre del centre d’Estudis Selvatans.

 

Als anys del franquisme la població espanyola es comptava aproximadament per igual entre dones i homes. Tanmateix, només un dels dos grups era considerat responsable de bens i persones.
Les dones, malgrat ser adultes, mai aconseguien la majoria d’edat, ni social ni legalment. Això, que ja succeïa en temps anteriors, amb el franquisme es va accentuar amb la imposició del model de família catòlica que convertia en indissoluble la relació matri¬monial i definia el lloc de cada membre de la família: ell era cap de la casa, el responsable abso¬lut dels bens i les persones; ella, mare i esposa.
Enmig d’aquest panorama, les dones van continuar realit¬zant-se, relacionant-se i mirant d’estar en pau amb elles ma¬teixes, una tasca força difícil que van viure amb tanta felicitat com van poder.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram