La programació de tardor del Cineclub Vuitimig arriba al seu pic aquest mes de novembre, amb una completa selecció de cinema documental, infantil i la pel·lícula més esperada del cicle Gaudí,"Alcarràs". Totes les sessions es faran a la Sala Centre Recreatiu.

PROGRAMACIÓ DE CINEMA DOCUMENTAL

"La cuina dels homes", 4 de novembre a les 20:00.

El Motel Empordà, un establiment mític i punt de referència ineludible de la gastronomia catalana, vist des de la perspectiva de Sílvia Subirós, neta del fundador Josep Mercader. Subirós és l'única membre de la nissaga que no ha seguit l'ofici familiar, però la seva vida està estretament lligada al restaurant. Als arxius familiars va trobar la càmera de 8 mm del seu avi i les cintes domèstiques que va filmar al llarg de la seva vida, en les que va descobrir la figura de la seva àvia, l’Anna Baret, de la que sabia molt poca cosa. Amb aquest material d’arxiu de diferents èpoques, la directora elabora un relat alternatiu sobre l'alta cuina i l’anonimat de les dones. La projecció comptarà amb la presència de la directora de la pel·lícula Sílvia Subirós i forma part de la programació del Festival Terra Gollut.

CICLE GAUDÍ

"Alcarràs", 13 de novembre a les 18:00

L'exitosa iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català ofereix aquest novembre la pel·lícula més esperada dels darrers anys, l'aclamada "Alcarràs" de Carla Simón, guanyadora de l'Ós d'Or al festival de Berlín i representant del cinema espanyol en la cursa cap a l'Òscar, entre d'altres reconeixements, i que també ha recollit l'elogi unànime de la crítica. Tant "Alcarràs" com la pel·lícula de desembre del Cicle Gaudí, "La Voluntaria" de Nely Reguera formen part del catàleg de l'app de l'ONCE, AudescMobile. Aquesta aplicació és gratuïta i permet a les persones amb discapacitat visual accedir a l'audiodescripció de les pel·lícules, sèries, etc. des del seu dispositiu mòbil i així els facilita l'accessibilitat al contingut audiovisual. L'App permet la reproducció de forma sincronitzada amb un vídeo en curs independentment de la plataforma física sobre la qual s'emet.

PROGRAMACIÓ DE CINEMA INFANTIL

"Belle", 12 de novembre a les 16:00.

La darrera estrena del cineasta japonès Mamoru Hosoda, una de les figures més importants de l'anime contemporani i responsable de destacades cintes del gènere com "La noia quan saltava a través del temps", "Els nens llop", "El nen i la bèstia" o "Mirai, la meva germana petita". "Belle" segueix l'estela d'aquestes pel·lícules revisitant la clàssica història de la bella i la bèstia, en una nova versió rebuda amb llargs aplaudiments al festival de Cannes. Recomanada a partir de 12 anys.

"Raya i l'últim drac", 26 de novembre a les 18:00.

Un dels darrers grans èxits de la factoría Disney, que en aquesta ocasió ens porta al món fantàstic de Kumandra. En aquesta terra els humans i els dracs van conviure durant molt de temps en harmonia fins que va aparèixer el mal i els dracs es van sacrificar per salvar la humanitat. 500 anys després l’heroïna Raya ha de trobar el llegendari últim drac per salvar de nou Kumandra de les forces del mal. Una aventura perfecta per gaudir mentre ens refresquem a la piscina municipal. Apta per a tots els públics (recomanada a partir de 5 anys).


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram