El diumenge 6 de novembre de 2022, a 2/4 de 10 del matí, el servei d'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva, ha organitzat una visita de descoberta a les fites termeneres de Cassà. La passejada estarà guiada per Joaquim Mundet i Xavier Niell, autors del volum número 5 de la col·lecció "Toponímia dels Veïnats de Cassà", dedicat al Termenal, editat per l'Ajuntament de Cassà de la Selva i el suport de la Diputació de Girona.
Les fites que marquen el territori de Cassà són unes grans desconegudes per la majoria de ciutadans, però el seu coneixement és l'únic que assegurarà la pervivència d'uns límits que han anat canviant en cada Termenal que s'ha oficialitzat i que ha significat la pèrdua de territori cassanenc. Algunes d'elles es troben en llocs de grans panoràmiques, mentre que d'altres estan ocultes entre la vegetació amb mides modestes però amb el nom inscrit a la pedra de totes les maneres possibles.

Informacions pràctiques:

El punt de trobada és en el mas Cubell, a l'encreuament amb la pista en direcció a Els Metges.

Cal que els participants portin vehicle propi, aigua i esmorzar. Es farà una aproximació en vehicle per pistes no asfaltades cap a l'era de la Llaca i després cap a la riera Verneda i el recorregut que es farà a peu serà aproximadament d'uns quatre quilòmetres. La durada total de l'activitat serà aproximadament de tres hores.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram