El darrer ple de l'any a Cassà ha aprovat les bases que regulen l'accés al lloguer social de dos habitatges que pertanyen a dos particulars. Aquesta mesura aprova el reglament en què per primera vegada hi haurà l'accés a l'arrendament social de dues vivendes per a les famílies i persones amb necessitats d'habitatge.

Aquesta regulació contempla els ingressos mínims i màxims de les famílies, si tenen fills a càrrec a més de contemplar les situacions de dependència o les circumstàncies d'assetjament immobiliari entre altres.

La iniciativa aprovada avui se suma altres mesures que s'han pres en els darrers mesos pel consistori, com la compra per part de l'ajuntament d'un habitatge que es destina a emergències socials. L'ajuntament també està perseguint la penalització de grans tenidors que tinguin habitatges buits amb un increment del 50% de recàrrec en l'IBI, si es dona la circumstància que l'habitatge està sense ocupar com a mínim durant dos anys.

Per arribar a aprovar aquest reglament, el consistori primer va haver de fer l'aprovació de L'establiment del Servei d'Habitatge, després va aprovar el contracte de Cessió dels habitatges entre l'ajuntament i els propietaris d'aquests. També va licitar el servei de l'oficina d'habitatge de Cassà de la Selva que va guanyar l'empresa Ètic Habitatge i finalment ha acabat aprovant el Reglament d'adjudicació d'habitatges de propietat privada cedits a l'Ajuntament destinats a polítiques socials.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram