La Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva celebrarà el 4 i 5 de febrer la seva 23a edició amb una programació de primer nivell que enguany presta una especial atenció al món del videojoc. La MACCA ja havia inclòs els videojocs en la seva programació en algunes de les primeres edicions, però en aquesta ocasió ho fem des de l'òptica del treball artístic que contenen, reivindicant el seu interès com a artefacte cultural.

Perquè el videojoc com a indústria audiovisual ja ha superat en facturació les del cinema i la música juntes, però en el terreny creatiu ha passat d’alimentar-se del cinema a ser-ne una influència. Així ho demostren les cada vegada més habituals adaptacions en forma de pel·lícules i sèries, com les recents i exitoses “The last of us” o “Arcane”.

I com no podia ser d’altra manera, també comptarem amb tots els ingredients clàssics de la MACCA, com el Correcurts, els tallers d’stop-motion i l’animació per a mainada.

ART I CULTURA DEL VIDEOJOC

Dissabte 4 de febrer, 16:00, Auditori de la Sala Galà

Conèixer i analitzar els videojocs des del punt de vista narratiu i artístic, amb una òptica lúdica i des de noves perspectives. Aquest és el propòsit d’aquesta jornada, que comptarà amb xerrades inèdites i projeccions. L’estudi català Appnormals presentarà el seu videojoc “Frank and Drake”, una aventura creada amb rotoscòpia, una tècnica d’animació que també s’ha utilitzat en pel·lícules i sèries. La crítica de cinema i divulgadora Mariona Borrull farà una xerrada sobre les relacions bidireccionals entre cinema i videojoc, i el periodista Marc Vilajosana abordarà la influència en el videojoc del prestigiós Studio Ghibli, creadors de clàssics de l’anime com “Totoro” o “La princesa Mononoke”. També es projectarà una mostra de les millors produccions de la indústria catalana, amb el treball que el col·lectiu UniversG8co va realitzar per a l’exposició “Nova Pantalla” del Palau Robert. Una aproximació insòlita i atractiva al videojoc, dirigida tant als coneixedors del tema com a neòfits i curiosos.

EL MEU PRIMER FESTIVAL

Dissabte 4 de febrer, 16:30 i 18:00, Sala Centre Recreatiu

Tot un clàssic de la mostra, imprescindible per a iniciar els més petits en el món de l’animació i descobrir un cinema singular, insòlit i d’arreu del món. S’ofereixen dues sessions, amb una selecció de curtmetratges per a majors de 2 anys i de 7 anys, respectivament.

CONCURS CORRECURTS

Rodatge i edició dels curtmetratges dissabte 4 de febrer. Projecció i entrega de premis diumenge 5 a les 19:00, Sala Centre Recreatiu i en streaming.

A punt de complir dues dècades com a activitat bandera de la MACCA, el Correcurts arriba a la dinovena edició consolidat com a cita per a creadors audiovisuals d’arreu de Catalunya. Els curtmetratges han d’incloure un objecte que es dona a conèixer el dissabte al matí i s’han de rodar en 24 hores. Un cop més, la projecció i entrega de premis es podrà seguir de manera presencial i en streaming a través del canal de Youtube del Cineclub i a www.cassa.cat/maccadirecte.

Les inscripcions al concurs estan obertes a cassa.cat/macca fins al 2 de febrer de 2023 a les 21:00h.

PREMI DOMÈNEC TORRENT I GELMÀ

Diumenge 4 de febrer, 18:30, Sala Centre Recreatiu

El premi Domènec Torrent i Gelmà, destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles, arriba a la divuitena edició. En aquesta ocasió es vol reconèixer la tasca de la Sala de Cinema Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp, amb gairebé 60 anys d’història, i de la seva ànima, Josep M. Vallès Badia. L’equipament compta amb un espectacular museu del cinema format per la seva col·lecció de material cinèfil.

ALTRES ACTIVITATS

La programació de la MACCA compta amb altres activitats tradicionals com L’hora del Conte, en col·laboració amb la biblioteca de Cassà, en aquesta ocasió amb “Chomón per a la Mainada”, amb Artur Díaz (dissabte, 11:00, Auditori de la Sala Galà). I el diumenge es podrà participar un cop més al taller d’animació amb stop-motion (11:00, Auditori de la Sala Galà).


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram