Aquest passat mes de gener hem començat un nou cicle d'imatges que protagonitzen les portades de l'agenda mensual de Cassà, cada mes hi trobareu la representació d'una lletra o un fonema de diferents alfabets del món. Aquesta iniciativa forma part del projecte Diver(SOS) que enguany tracta la diversitat lingüística al municipi, dins aquesta iniciativa s'han programat actes durant tot el curs escolar per tractar i visibilitzar aquesta diversitat a Cassà.

El cicle de portades a l'agenda va començar el mes de gener amb un fonema en àrab i aquest mes de febrer amb una representació d'un fonema japonès, en les properes edicions trobareu la representació d'altres llengües, com l'ucraïnès, que serà l'escollit pel mes de març. L'Escola d'Art Josep Lloveras s'ha implicat en la creació de les portades, treballant els alfabets del món en les diferents disciplines artístiques que es tracten a l'escola. La presència d'altres llengües representades la portada de l'agenda vol promoure el reconeixement d'aquesta diversitat i d'allò que ens uneix com a societat, que en el nostre cas pot ser l'ús de la llengua catalana, de la cultura i de les expressions artístiques i socials que ens envolten.

Dia de la Llengua Materna

Dins el calendari del Diver(SOS) destaquem que el 21 de febrer celebrarem el Dia de la Llengua Materna, a les 19 h a la Sala Centre Recreatiu, un acte dedicat a la llengua i la diversitat cultural on persones de diferents orígens recitaran textos amb la seva llengua materna, aquest acte comptarà a més amb la col·laboració de l'Escola d'Art Josep Lloveras, que hi participarà amb una intervenció artística a l'escenari al mateix temps que es reciten textos en altres idiomes.

Durant els pròxims mesos també podreu participar en els actes del programa Diver(SOS) com la Tarda de Jocs Lingüístics a l'Escorxador el 16 de febrer, el concert d'Alidé Sans el 26 de març, el taller de Lettering el 16 d'abril i finalment la intervenció artística coordinada per les àrees de Joventut i Educació en el marc de la Festa de Primavera, el 13 de maig.

Trobareu tot el programa a cassa.cat/diversos

 

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram