Aquest matí els Amics de la UNESCO han plantat una olivera a l’Ajuntament, a la dissetena edició de l’Arbre de la Pau, a més aquest any també s’ha plantat una gavarrera a la seu de la Claca. L’acte ha estat presidit per l’alcalde i ha comptat amb la presència de la Carme Muñoz, la Dolors Reig i la Mariona Ventura, dels Amics de la UNESCO, la regidora de ciutadania, Núria Salvans, el regidor de governació Marià Montsunyer, el regidor Martí Vallès i representants de la Claca.

Aquest acte complementa els de les darreres edicions en els que s’havien triat els diferents centres escolars del municipi per allotjar els Arbres de la Pau que s’han plantat: un avellaner, una olivera, un xiprer, un llorer, un roure, un ametler, un plàtan, un noguer i una prunera.

La Carme Muñoz ha compost un poema que ha recitat durant la plantada de l'olivera a Can Nadal, també han recitat un poema “La gavarrera” de l’Anna Brugué.

En el cas de la seu de la Claca, els amics de la UNESCO explicaven per què havien triat una gavarrera “perquè és una planta modesta i nostrada –coneixeu el massís de les Gavarres?-; potser perquè les seves fulles tenen propietats cicatritzants; potser perquè els seus fruits són vitamínics i ens els podem menjar en confitures i melmelades. Perquè ens cal modèstia i no pas orgull i saber treballar des dels àmbits locals i propers per tal d’assolir, amb perseverança, canvis més globals; perquè cal que contribuïm a cicatritzar les moltes ferides que es perceben en la nostra societat; perquè ens calen moltes vitamines per no defallir en l’esforç per defensar i promoure la cultura de la pau, que volem present arreu –i que endolceix la convivència”.

Després de disset edicions, els Amics de la Unesco plantegen la possibilitat de fer un recorregut per tots els arbres de la pau, per commemorar aquest acte en un futur.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram