Cassà ha rebut avui el guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per haver aconseguit el segell del 100% de transparència en la web municipal. Aquest guardó s'atorga anualment i s'avaluen 52 factors, es revisen aspectes com l'actualització i l'accés a la informació, les dades dels representants polítics i la transparència de la corporació i la participació ciutadana entre altres.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per vuitè any consecutiu aquest reconeixement i és l'únic municipi de la província de Girona de més de 10.000 habitants que ha obtingut la qualificació del 100% de transparència. Els indicadors de transparència es poden consultar al mapa que publica la UAB, del Segell Infoparticipa, portal on es publiquen els informes de transparència de les 947 poblacions avaluades a Catalunya. Enguany s'ha incrementat el nivell d'exigència qualitativa dels continguts i la forma en què es presenten i es requereix una puntuació mínima del 90% per a poder obtenir el segell Infoparticipa a la pàgina web.

A les comarques gironines hi ha tres poblacions més que han rebut el guardó, juntament amb Cassà de la Selva, són: Llagostera, Sant Gregori i Palau-Saverdera.

A la cerimònia d'entrega de premis hi ha assistit l'alcalde, Robert Mundet, que ha destacat la tasca i l'esforç per mantenir el nivell de transparència del 100% durant vuit edicions consecutives.

Sobre el Segell Infoparticipa

El Segell Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i que des de l'any 2012 avalua la informació publicada als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat informativa. La seva principal eina és el Mapa Infoparticipa, un mapa georeferenciat amb les fitxes corresponents de cada entitat en el qual es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l'equip d'investigació amb la informació dels webs corporatius. El reconeixement del Segell Infoparticipa defineix uns criteris bàsics sobre la informació que s'ha de publicar i promou l'interès per millorar l'accés a la informació pública i el bon govern.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram