A partir d’aquest mes d’agost la Policia Local farà una campanya de control i aplicarà les sancions previstes a l'ordenança municipal per als patinets i altres vehicles de mobilitat personal. Recordeu que el fet de conduir un vehicle obliga a conèixer i respectar la normativa, conviure amb la resta de persones usuàries de la via i prendre mesures d’autoprotecció.

A l’ordenança que regula l'ús dels cicles i vehicles de mobilitat personal,es contemplen els diferents tipus de vehicles, des de patinets sense motor a vehicles destinats a persones amb mobilitat reduida que utilitzen vehicles motoritzats i ordena la circulació en les diferents vies i espais del municipi.

A més també es regulen la velocitat en els diferents tipus de vies o l'edat mínima de conducció autònoma que va des dels 10 anys amb els cicles o els VMP sense motor o els 16 anys per portar vehicles de mobilitat personal amb motor.

Referent a l'ús del casc, és obligatori en aquests 3 casos:

Ciclistes, quan siguin menors de 16 anys.
Persones usuàries de VMP sense motor, quan siguin menors de 16 anys.
Persones usuàries de VMP amb motor.

Les sancions previstes inclouen una multa de fins a 500 € per superar la taxa d’alcoholèmia de 0,25 mgr/l i 0 mgr/l en el cas dels menors d’edat, fins a 500€ per conduir sota els efectes de les drogues i la sanció per utilitzar auriculars o mòbil que pot arribar fins als 200€.

Podeu veure la normativa completa aquí: Ordenança Municipal sobre la circulació de cicles i vehicles de mobilitat personal.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram