El ple municipal ha aprovat la proposta per formalitzar un contracte d’arrendament per la finca del número 37 del carrer Provincial, conegut amb el nom de “Can Rich Xiberta”.

Aquesta finca té una superfície de 1.407 metres quadrats, i per la seva situació i característiques la fan única i idònia, d’acord amb el referit informe de l’arquitecte municipal, per a destinar-la a aparcament públic en una zona de gran afluència de trànsit urbà.

Aquest projecte permetrà crear més de 50 places d’aparcament públic properes a la zona comercial i al centre del municipi. Al mateix temps, aquesta iniciativa permetrà reordenar alguns espais de la carretera Provincial. El contracte d’arrendament està previst que tingui una durada de deu anys, i tindrà un cost anual de 36.000 €.

En aquest mateix sentit, també s’ha renovat el contracte d’arrendament per l’espai del carrer Poeta Machado que actualment ja es destina a aparcament públic.

El pavelló Pav3 rebrà el nom d’Aminda Valls i Sabater

Avui el ple també ha aprovat la denominació de les instal·lacions esportives “Pavelló 1, 2 i Pav3”.

El “Pavelló 1” rebrà el nom de l’entitat que va fomentar la seva construcció i que aquest any complirà el 60è aniversari, es tracta del Foment Deportiu Cassanenc.

El “Pavelló 2”, actualment conegut com a “Polivalent” consolidarà aquest nom oficialment. Finalment el “Pavelló 3 o Pav3”, rebrà el nom d’Aminda Valls i Sabater.

L’Aminda Valls fou una cassanenca, nascuda l’any 1905, que va destacar especialment a l’àmbit de l’esport, va ser membre destacada del Club Femení d’Esports de Barcelona, entitat pionera en l’esport femení a Catalunya, a més de ser l’única dona membre del Comitè Català Pro Esport Popular, entitat organitzadora de l’Olimpíada Popular, que havia de celebrar-se a Barcelona, a partir del 18 de juliol de 1936.

Va ser activista i secretària del Comissariat de Propaganda de la Generalitat durant tota la Guerra Civil i locutora del programa de ràdio “Catalunya de cara al món”.

Un cop finalitzada la guerra, s’exilià a França on va fer d’actriu al teatre i al cinema, apareixent a pel·lícules considerades obres mestres com “Les diabòliques”, “El salari de la por” d’Yves Montand i “L’Aurora” de Luís Buñuel. Va morir l’any 1960 a l’exili.

L’Aminda Valls i Sabater serà la protagonista de la portada de l’agenda conjunta dels mesos de juliol i agost.

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram