Els 4 Bancs d’Aliments de Catalunya organitzen anualment el Gran Recapte d’Aliments a tot el país, l’acció solidària de recollida d’aliments, de donacions econòmiques i de sensibilització més important que es fa a Catalunya.

A la demarcació de Girona aquest dijous es va donar el tret de sortida des de l’Hotel Ultonia a la 17a edició d'aquest, que s’avança de dates i tindrà lloc aquest cap de setmana, 7 i 8 de novembre, sota el lema “Ho donem tot”. L’objectiu és superar les 1.500 tones d’aliments de l’any passat en dos dies, especialment productes bàsics com l’oli, arròs i pasta, llet i les conserves de peix.

El Gran Recapte va néixer el 2009 amb l’objectiu de recollir i recuperar aliments per a persones en situació de vulnerabilitat i per conscienciar la societat sobre la necessitat de lluitar contra el malbaratament alimentari. El primer any es van recollir milers de quilos d’aliments gràcies a la solidaritat d’empreses i donants i a la dedicació de centenars de persones voluntàries. Actualment, se celebra simultàniament a tota Catalunya amb milers de punts de recollida que s’estenen per supermercats i altres establiments, convertint cada racó de Catalunya en un punt de solidaritat.

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram