Un conjunt de rutes per les Gavarres que expliquen els principals punts històrics d'interès i una ruta a americans per donar a conèixer la relació entre el suro i els habitants dels pobles del massís

resized 2014 7 - Oriol Armet 2El gerent del Consorci de les Gavarres, Oriol Armet, explica que darrerament han estat potenciant un dels quatre àmbits principals en els que actuen: el desenvolupament local. "Ens hem adonat que feia falta fer un pas més enllà i els pobles del massís també ens ho han agraït", assegura Armet. És per això que estan promovent una sèrie de projectes que ajuden a les viles de les Gavarres a donar-se a conèixer de forma atractiva aprofitant les potencialitats del massís.

Un dels projectes és l'aplicació 'Natura Local', presentada el darrer mes a Cassà de la Selva. Es tracta de 5 rutes per les Gavarres en les que s'expliquen dades interessants sobre els indrets on es camina. És una aplicació mòbil que permet descarregar-se els itineraris i seguir-los sense la necessitat d'estar en línea.

Per altra banda, Armet ha detallat una nova iniciativa que es posarà en marxa el 2015 i que comptarà amb uns col·laboradors americans d'alt prestigi: 'Cork Forest Conservation Alliance', una associació que promou la conservació de suredes al món. Es tracta d'organitzar un conjunt de tours a persones americanes influents que visitaran la zona per tal que "siguin un altaveu" al seu país i desmitifiquin una de les llegendes que hi ha instaurades a la seva societat i que sosté que els taps de suro provoquen el tall de tot l'arbre.

Si voleu sentir tota l'entrevista ho podeu fer aquí.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram

 

 

 

 

 

Cassà al dia

BannerCassaaldia

L'actualitat política i social de Cassà de la Selva.

Horari d'emissió: De Dilluns a Diumenge a les 13h.

Presenta: Mateu Ciurana.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per a descarregar-vos el fitxer premeu l'enllaç de la dreta (mp3) i amb el botó dret seleccioneu “desar com”.